Dorin Andone & “Uriaşul cu ochi albaştri”, la Andalivia Art Club

ian. 22nd, 2014 | By | Category: Eveniment

Joi, 23 ianuarie 2014, de la ora 20.30, la Andalivia Art Club (Str. 11 Iunie nr. 62, Bucureşti) va avea loc concertul-eveniment “Uriaşul cu ochi albaştri”, susţinut de Dorin Andone, actor şi musician. “Muzica şi poezia, arta în general, relevă energii pe care uneori nici nu ştim că le avem.Vă invit să le descoperim împreună, să ne descoperim împreună!”, a spus Dorin Andone.

Dorin Andone s-a născut în Cluj Napoca, la 15 iunie 1963. A absolvit Institutul de Teatru Târgu Mureş în anul 1987, la clasa profesorului universitar Adriana Piteşteanu. A jucat mai întâi pe scena teatrului din Sfântu Gheorghe, în spectacolele ”Bietul meu Marat”, de Alexei Arbuzov, în regia lui Constantin Codrescu, şi ”Asta-i ciudat” de Miron Radu Paraschivescu, în regia lui Gelu Colceag.
Timp de 10 ani a fost actor la Teatrul Naţional din oraşul natal, Cluj Napoca, unde a jucat în spectacolele ”Iaşii în carnaval” de Vasile Alecsandri, ”Cursa de şoareci” după Agatha Christie, în regia lui Dorel Vişan, a cântat în recitalul ”Cântice ţigăneşti” de Miron Radu Paraschivescu, ”Avram Iancu” de Lucian Blaga, ”Comedia erorilor” de William Shakespeare, ”Persecutarea şi asasinarea lui Jean-Paul Marat” de Peter Weiss, ”Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Dale Wasserman etc.
Din anul 2000 s-a mutat în Bucureşti şi 2 ani a jucat la Teatrul Lucia Sturza Bulandra, în spectacole ca ”Zoon Erotikon” după David Herbert Lawrence, ”Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare, ”Odiseea 2001, Colonelul pasăre” de Hristo Boicev.
Din anul 2003 până în prezent a jucat pe scena Teatrului Naţional din capital în spectacole ca ”Patimile Sfântului Tommaso d`Aquino” după Alex Mihai Stoenescu, ”Lucrezia Borgia” de Victor Hugo, ”Bacantele” după Euripide etc.
În stagiunea 2010-2011 este prezent în nu mai puţin de 8 spectacole: ”Molto, gran’ impression” de Romulus Vulpescu, ”Eduard al III-lea” de William Shakespeare, ”Jocul ielelor” de Camil Petrescu, ”Burghezul Gentilom” după J.B.P. Moličre, ”Toţi fiii mei” de Arthur Miller, ”Tragedia lui Carmen” după Georges Bizet, ”Spitalul special” de Iosif Naghiu, ”Dineu cu proşti” de Francis Veber.
A jucat în câteva producţii cinematografice: coproducţia româno-franceză ”Europolis, Icons of Power: Napoleon’s Final Battle, Nature Unleashed: Tornado”, filmul scurt ”Álombánya”, ”Az”, ”Undeva în Est”, ”Vacanţa cea mare”, ”Tandreţea lăcustelor”.
A scris textul cunoscutei melodii ”Păsări cu ochi de foc” a trupei Compact.

Număr de vizualizări :1172


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro