Colecția COLLOQUIUM, în curând la Editura Adenium

ian. 31st, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Editura Adenium pregătește lansarea noii colecții de volume dedicate domeniului științelor sociale și politice, COLLOQUIUM. Un proiect coordonat de conf. univ. dr. Daniel Șandru (Universitatea „Petre Andrei”, Iași), adresat tuturor celor interesați de înțelegerea conceptelor și mecanismelor ce asigură funcționarea politicii și în special specialiștilor și studenților din această arie științifică.

Totodată, colecția își propune deschideri spre zonele teoretice aflate în conexiune cu spațiul politic, așa cum sunt sociologia, antropologia, relațiile internaționale,studiile europene, studiile de securitate, jurnalismul și științele comunicării.
Cititorii sunt invitați să descopere cele trei serii de volume: ”COLLOQUIUM. Esențial” (abordează conceptele fundamentale din domeniul științelor sociale și politice, prin intermediul unor volume semnate de specialiști români recunoscuți în plan național și internațional), ”COLLOQUIUM. Universal” (al cărei scop este traducerea în limba română a lucrărilor de specialitate esențiale pentru domeniul științelor sociale și politice) și ”COLLOQUIUM. Original” (cu obiectivul de a promova cele mai recente analize semnate de autori români și străini în domeniul științelor sociale și politice).
Primele titluri pe care Editura Adenium le propune în colecția COLLOQUIUM vor apărea în seria Esențial, tonul fiind dat de volumele ”Comunicarea politică 2.0. New-media și spațiul public” de Antonio Momoc, ”Politicile publice. Raționalitate și decizie în spațiul administrativ” de Dorina Țicu și ”Comportamentele politice. Valori, regimuri și sisteme sociale” de Ioana-Andreea Cozianu.
Volumele vor fi girate de un colegiu științific format din personalități academice ale sferei științelor politice din țară și străinătate.

Număr de vizualizări :1253


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro