„Bucuria luminii”, expoziție în Noua Galerie a IRCCU Veneţia

ian. 8th, 2014 | By | Category: Eveniment

Vineri, 10 ianuarie 2014, de la ora 19.30, în Noua Galerie a IRCCU Veneţia va avea loc expoziţia „La gioia della luce/Bucuria luminii” de Lorenzo Viscidi (Bluer). La eveniment vor lua cuvântul criticul de artă Enzo Santese, Rudolf Dinu, directorul IRCCU Veneţia şi artistul expozant. Expoziţia va rămâne deschisă publicului până pe data de 2 februarie în Noua Galerie a IRCCU Veneţia (Cannaregio 2215 – 30121 Veneţia). Intrarea este liberă.

Lorenzo Viscidi şi-a început cariera artistică prin experimentele cromatice asupra albastrului (în italiana: blu), un albastru electric, cu care şi-a câştigat apelativul „pittore del blu/pictor al albastrului”, de aici provenind numele său de artă: Bluer. Expoziţia va cuprinde cele mai recente lucrări ale artistului italian care încearcă, tocmai prin utilizarea unor materiale precum sticla colorată sau plexiglass-ul pictat împreună cu instalaţiile luminoase, să caute lumina: culoarea ca lumină.
Artistul s-a născut la Veneţia în 1963, fiind pictor şi sculptor şi creând, de asemenea, instalaţii luminoase prin utilizarea neonului sau ledurilor. Este autorul a peste 100 de expoziţii în Italia, Australia, Austria, Brazilia, Finlanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Polonia, Slovenia, Statele Unite, Turcia, Ungaria şi Venezuela.
A participat la numeroase evenimente printre care amintim evenimentele colaterale de la cea de-a 52-a Bienală de Artă de la Veneţia (2007) şi de la cea de-a 12-a Bienală de Arhitectură de la Veneţia (2010). A fost prezent la cea de-a 54-a Bienală de Artă de la Veneţia în secţiunea dedicată artiştilor din regiunea Veneto.

Număr de vizualizări :898


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro