”Sonata pentru pian (secolele XVIII – XIX)”, de Matei Rogoz

ian. 16th, 2014 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 17 ianuarie 2013, de la ora 15.00, la Biblioteca Metropolitană București (str. Tache Ionescu), va avea loc lansarea cărții ”Sonata pentru pian (secolele XVIII – XIX)”, semnată de pianistul Matei Rogoz și apărută la editura H`Art Gallery.


Matei Şerban Rogoz s-a născut în Bucureşti în 1973. A absolvit Liceul de Muzică “Dinu Lipatti” la clasa prof. dr. Ligia Pop şi U.N.M.B. la clasa de pian a prof. univ. dr. Sandu Sandrin. Începând cu anul 1997 urmează mai multe cursuri de perfecţionare, la Şcoală Normală de Muzică din Paris cu Françoise Thinat, la “Mozarteum” din Salzburg a urmat cursurile de măiestrie ale pianistului Boris Bloch, etc. A susţinut recitaluri în Bucureşti, Viena, Paris şi alte oraşe din Franţa. În anul 2001 a organizat un concert “George Enescu” la Fundaţia Statelor Unite de la Paris, participând ca solist şi acompaniator. În 2002, în colaborare cu I.C.R. Paris organizează la Ambasada României din Franţa două concerte dedicate creaţiei enesciene, concerte filmate şi ulterior difuzate de către postul TVR Cultural. Cu ocazia a 50 de ani de la moartea lui George Enescu, colaborează din nou cu I.C.R. la organizarea unui concert “George Enescu“. Din octombrie 2004 este doctorand al U.N.M.B., activitate îndrumată de către Prof. Univ. Dr. Nicolae Brânduş.

Număr de vizualizări :1214


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro