”Rondul poeților”, lansat la Cluj

ian. 12th, 2014 | By | Category: Postcard

”Rondul poeţilor”este un proiect lansat cu prilejul Zilei Culturii Naţionale (15 ianuarie 2014) de către Uniunea Scriitorilor din România Filiala Cluj în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Proiectul se va derula de-a lungul întregului an. Proiectul urmăreşte să pună în valoare colecţiile Muzeului de Artă şi calitatea poeţilor clujeni şi a invitaţilor lor, pe un fundal muzical de excepţie.


Vineri, 21 martie 2014, cu prilejul Zilei Internaţionale a Poeziei (UNESCO), va avea loc un prim Recital de poezie susţinut de poeţii invitaţi cu poeme inspirate de tablourile expuse în sălile Muzeului de Artă. Vor fi tipărite cartoline care vor reproduce tabloul inspirator şi poemul. Acestea vor fi puse la dispoziţia vizitatorilor Muzeului. Organizatorii îşi doresc ca Recitalul să fie însoţit, cu concursul Academiei de Muzică Gh. Dima şi al Filarmonicii de Stat Transilvania, de o ilustrare muzicală.
Poemele vor fi expuse permanent alături de tabloul inspirator.
Poeţii Rondului vor participa la întâlniri periodice (lunare) cu vizitatorii. Vor citi din creaţia lor şi, alături de critici de artă, vor vorbi despre Poezie şi Pictură (Ut pictura poesis!)
Cea de-a doua ediţie a Rondului, cu un Recital mult mai amplu, va avea loc în luna decembrie. Ea va fi dedicată aniversării a 65 de ani de existenţă a Filialei Cluj a USR şi a revistei Steaua. Cu acest prilej, va fi lansat un album al Rondului.

Recitalurile de poezie vor putea fi reluate la Radio Cluj, la Biblioteca Judeţeană Octavian Goga, în alte spaţii propice unui moment de literatură şi artă.

Număr de vizualizări :1037


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro