”RM”, de Ileana Oancea, în Piața Presei Libere

ian. 21st, 2014 | By | Category: Postcard

Miercuri, 22 ianuarie 2014, de la ora 18.00, în Piața presei Libere din București va fi vernisată sculptura ”RM”, realizată de artista Ileana Oancea. Acest eveniment se încadrează în ”Proiect 1900” realizat de Ioana Ciocan, curator.

Ileana Oancea (n. 1977) a terminat Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti la clasa profesorului Mircea Spătaru. Expune în cadrul programelor de artă în spațiu public: ”Spațiu expandat” (2012) și ”SPAM”(2013). În 2013, sculptura Ilenei Oancea ”Contesa” migrează, de pe soclul SPAM din Parcul Carol, la Târgul de bijuterie ”Autor 10” și, apoi, la galeria ”Art Yourself”. Pentru ”Proiect 1990” creează ”RM”, copilul fără minte, care se bucură când are un bulgăre de aur. Ileana Oancea trăiește și lucrează în Mogoșoaia.

Proiect 1990” însumează o serie de evenimente ce au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei din București, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul ”Proiect 1990” este Ioana Ciocan, asist. univ. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti. ”RM” este cea de-a nouăsprezecea lucrare expusă în Piața Presei Libere, de la demararea ”Proiect 1990” în ianuarie 2010.

Proiect organizat de Fundația cultural umanitară ”Om bogat, om sărac-OBOS”

Număr de vizualizări :1041


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro