”Contaminare”, un performance art cu Irinel Anghel şi Valentina Chiriţă

ian. 5th, 2014 | By | Category: Eveniment

Marți, 7 ianuarie 2014, de la ora 18.30, la Danaart Gallery, Galeria Odeon (foaierul sălii Studio a Teatrului Odeon, Calea Victoriei 40-42, București), va avea loc evenimentul ”Contaminare”, un performance art cu Irinel Anghel şi Valentina Chiriţă, care face parte din expoziția ”NOIR” de Daniela Zbarcea. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.


Potrivit organizatorilor, ”compoziţia lucrează cu negru şi alb, cu corpuri umane, cu intenţii şi cu emoţii. Este prezentat un dans-pictură-sculptură în care se produce un transfer între cele doua corpuri ce doresc să se transforme unul pe celălalt prin contaminare. Negrul şi albul migrează de pe un trup pe celălalt, devenind culori sau non-culori vii, dinamice care se aşează în forme aflate în continuă schimbare, care contaminează spaţiile de contact, producând modificări semnificative. Ne întâlnim cu negrul şi albul din noi, iar prin contact, ne contaminăm inevitabil cu sau fără intenţie. Dincolo de asocieri şi interpretări, de semnificaţiile acordate negrului, albului şi nuanţelor intermediare rezultate din amestecul lor, importantă este metamorfoza obţinută prin întrepătrunderile astfel declanşate, ce aduc sub ochii vizitatorilor expoziţiei un proces artistic viu, provocator”.

Număr de vizualizări :1265


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro