Mike Godoroja & Blue Spirit lansează ”Hippie cu diamante”

dec. 15th, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 18 decembrie 2013, de la ora 20.30, la ARCUB (str.Batiştei nr.14, Bucureşti), va avea loc spectacolul de lansare al albumului ”Hippie cu diamante” realizat de Mike Godoroja & Blue Spirit. ”Hippie cu diamante este un dublu album concept cu poeme de blues simțite și create în România ultimilor ani și reprezintă nunta artei „notelor blue” cu o parte din poezia și textile muzicii unei perioade din România optzecistă, care trăia întârziat spiritul hippie în cel mai real „underground” – a se înțelege și antipromovat și hăituit – și care există printr-o generație fabuloasă” (Mike Godoroja)

”Arta de a asculta o viaţă frumoasă

Artist proteic, cu dexterităţi muzicale, livreşti şi spirituale, Mike Godoroja (însoţit de al său band Blue Spirit) reconfigurează, în plină epocă post-postmodernă, idealurile unei lumi ce mai vrea să gândească în versuri cu miză existenţială şi eliberatoare. Sonurile muzicale din proiectul „Hippie cu diamante” au, pe lângă autenticitate şi organicitate, un parfum al unui timp eliberat de constrângeri, de consumism, de tabloidizare, de virtualizare, eliberat de multe dintre păcatele unei realităţi ce îşi refuză interioritatea ori bunăstarea sufletească. Fie că pendulează între construcţii muzicale cu influenţe arhetipale din spaţii culturale geografice diferite (de la spaţiul irlandez până la meterhaneaua balcanică) ori în orfevrării stilistice ce amintesc de anii de glorie ai blues-ului şi ai rock-ului, piesele propun un altfel de a interacţiona cu publicul: haideţi să facem din ascultarea unei muzici prilejul unei ascultări interioare care să ne topească cubul de gheaţă al conformismului şi al spiritului gregar. O ascultare profundă şi terapeutică la finalul căreia să putem fredona sau scanda, pe lângă „Make love, Not war”, cum se încheie unul dintre cele mai frumoase şi mai energetice cântece româneşti ascultate de mine în ultimii 20 de ani , „vă rog s-aveţi o viaţă frunoasă / vă rog s-aveţi grijă de voi !”. „Hippie cu diamante” este unul dintre cele mai bune albume de blues apărute după Revoluţie! Ca să fac o paralelă literară, sunt convins că acest album va rămâne unul de referinţă aşa cum „Aer cu diamante”, scrisă de cei patru beatlesi ai poeziei române contemporane – Mircea Cărtărescu, Traian T. Coşovei, Florin Iaru şi Ion Stratan, a devenit o carte canonică a generaţiei’80. Restul e muzică trăită şi viaţă visată!” (Dan Mircea Cipariu)

Număr de vizualizări :1147


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro