Jose Carreras, în concert la București

dec. 9th, 2013 | By | Category: Proiecte

Duminică, 15 decembrie 2013, de la ora 20.00, în Pavilionul Central de la Romexpo, București, Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio vor cânta alături de legendarul tenor Jose Carreras, într-un concert de gală de Crăciun. Evenimentul vine ca o urmare a lansării noului album al artistului „25 – Meraviglioso”, eveniment derulat pe 6 decembrie 2013 (după ce pe 5 decembrie a avut loc cea de-a 67-a aniversare a tenorului catalan). Materialul discografic face referire la recuperarea sa după suferinţa cauzată de leucemie şi revenirea fulminantă în activitatea muzicală printr-o serie de concerte extraordinare, mai ales cele prezentate alături de Placido Domingo – vechiul său rival care i-a finanţat tratamentele necesare vindecării – şi legendarul Luciano Pavarotti.


Cele două ansambluri Radio România vor evolua sub conducerea muzicală a dirijorului David Gimenez, nimeni altul decât nepotul tenorului José Carreras. Născut în Barcelona, David Gimenez a început studiile muzicale de pian în oraşul natal şi le-a continuat la Viena şi Londra, dedicându-se în final carierei de dirijor. Sub bagheta sa s-au desfăşurat concerte cu peste 200 de orchestre din lume : Filarmonica din Viena, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Filarmonică din Londra, Orchestra din Paris, Filarmonica din Japonia, Orchestra Simfonică din Chicago. Printre celebrităţile alături de care a dirijat se numără Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Roberto Alagna, Agnes Baltsa, Kiri Te Kanawa, Juan Pons, Bryn Terfel şi desigur, José Carreras – pe care îl însoţeşte constant în turnee.
Invitată specială a evenimentului este soprana Natalia Ushakova. Absolventă a Conservatorului „Rimski Korsakov” din Sankt Petersburg, soprana s-a perfecţionat printr-un master la München şi apoi prin studii la Studioul asociat Teatrului Scala din Milano, unde a lucrat cu celebra soprană de origine română Virginia Zeani şi cu Leila Gencer. A debutat sub bagheta lui Rostropovici în „Mazeppa” de Ceaikovski, căreia îi urmează „Boema” la Scala din Milano în regia lui Zeffirelli, Liu din „Turadot” la Washington, Desdemona din „Otello” la Stuttgart, „Traviata” la Opera din Viena ş.a.

Organizatorii – Project Events – informează că biletele au preţuri cuprinse între 150 de lei şi 650 de lei şi pot fi achiziţionate din următoarele spaţii: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Sala Palatului, Librăriile Adevărul şi Eminescu, Magazinele Flanco, Muzica, Palatul Naţional al Copiilor, Magazinul Biletfan – staţia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe BILETOO.ro, BILET.ro, BLT.ro, BILETE.ro sau MyTicket.ro.

Număr de vizualizări :978


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro