Teatrul “Colibri”-65, amintiri din “Casa Poveştilor”

nov. 5th, 2013 | By | Category: Postcard
Pe 3 noiembrie 2013, duminică seara, fosta Sală a Sindicatelor Electroputere din Craiova a fost transformată într-un palat cu poveşti şi de poveste. Graţie efortului unei doamne charismatice, Olguţa Lia Vasilescu, primarul Municipului Craiova, care a găsit resurse din banii primăriei pentru a oferi Teatrului pentru Copii şi Tineret “Colibri” un sediu propriu prin închirierea spaţiului de la Sindicatul Electroputere. Vechea sală comunistă a fost îmblânzită vizual de unul dintre cei mai importanţi sculptori contemporani, Cristian Popa, iar teatrologul Adriana Teodorescu, managerul teatrului, a propus o gală fastuoasă pentru deschiderea celei de-a 65-a stagiuni. „Teatrului i-a fost dată în folosinţă clădirea în primăvara acestui an şi în doar cinci luni lucrările au fost finalizat. De la începutul lunii octombrie se susţin spectacole într-o sală caldă, primitoare şi plină de culoare, sâmbăta de la ora 18.00 şi duminica începând cu ora 11.00. În restul săptămânii sunt organizate spectacole în colaborare cu instituţiile de învăţământ, precum şi ateliere de creaţie, expoziţii”, a spus Adriana Teodorescu, manager în cadrul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”.

Gala a oferit publicului de toate vârstele o întâlnire de neuitat cu actorii companiilor MAG şi UNINVENTED THEATRE din Bucureşti, ai trupei MARIONETART din Arad şi ai Teatrului Colibri. În foaier, expoziţia de păpuşi şi marionete, dar şi fotografiatul în faţa “Casei poveştilor” i-au captivat pe copii mici şi mari, care mai de care să cumpere exponatele teatrului. „Am invitat în cadrul spectacolului de gală păpuşari din toată ţară pentru că vrem ca prezenţa lor pe scena Teatrului «Colibri» să nu fie pasageră. Vor mai fi astfel de spectacole la Craiova. Teatrul de păpuşi, marionete şi animaţie se adresează nu numai copiilor, ci şi celorlalte categorii. La noi fiecare generaţie găseşte câte ceva. Avem un mesaj pentru fiecare“, a mărturisit Adriana Teodorescu.

Dan Mircea CIPARIU

Număr de vizualizări :1946


One Comment to “Teatrul “Colibri”-65, amintiri din “Casa Poveştilor””

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro