Parlamentul European a aprobat Programul ”Europa Creativă” 2014-2020

nov. 21st, 2013 | By | Category: Eveniment

Sectoarele culturale și creative din Europa vor beneficia de un sprijin de 1,46 miliarde de euro pentru următorii șapte ani, în cadrul noului Program ”Europa Creativă” al UE, aprobat în plenul Parlamentului European. Programul va fi adoptat definitiv de Consiliu (28 de state membre) în săptămânile următoare și va intra în vigoare în ianuarie 2014.


„Europa Creativă” se bazează pe experiența și pe succesul programelor Cultura și MEDIA, care au sprijinit sectorul cultural și cel al audiovizualului timp de peste 20 de ani. Noul mecanism de finanțare include un subprogram Cultura, destinat artelor spectacolului, artelor vizuale, patrimoniului și celorlalte sectoare culturale, precum și un subprogram MEDIA, care va finanța cinematografia și sectorul audiovizualului.
O nouă componentă transversală va sprijini cooperarea în materie de politici culturale și va cuprinde și un mecanism de garantare financiară a împrumuturilor bancare pentru operatorii din acest sector. Capitalele europene ale culturii, Marca patrimoniului european, Zilele patrimoniului european și cele cinci premii europene pentru patrimoniu cultural, arhitectură contemporană, literatură, muzică și premiul MEDIA vor fi și ele sprijinite de „Europa Creativă”.
Primul apel pentru depunerea de proiecte va fi lansat în prima jumătate a lunii decembrie 2013, data exactă urmând a fi anunțată de Comisia Europeană în curând.

Comunicatul de presă în limba română, transmis de Comisia Europeană poate fi accesat aici.

Număr de vizualizări :4005


One Comment to “Parlamentul European a aprobat Programul ”Europa Creativă” 2014-2020”

  1. […] Agenția de carte preconizează că astfel „sectoarele culturale și creative din Europa vor beneficia de un sprijin de aproape un miliard și jumătate de euro pentru următorii șapte ani, în cadrul noului Program ”Europa Creativă” al UE, aprobat în plenul Parlamentului European. Programul va fi adoptat definitiv de Consiliu (28 de state membre) în săptămânile următoare și va intra în vigoare în ianuarie 2014.”  […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro