Colocviile de Traduceri Literare, la ediția a doua

nov. 20th, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 21 noiembrie 2013, de la ora 16.00, la Biblioteca Metropolitană din București (str. Tache Ionescu nr. 4), Sala Mircea Eliade, va avea loc ediția a doua a Colocviilor de Traduceri Literare, ”A Russian Delight. Theatre / Un deliciu rusesc. Teatrul”. Un eveniment organizat de Filiala de Traduceri Literare – București a “Uniunii Scriitorilor din România” (USR), „Biblioteca Metropolitană București” și “Agenția Federală de Presă și de Comunicare în masă a Rusiei”.

Invitați: Anna Șulgat, critic de teatru, Rusia; Prof. Dr. Antoaneta Olteanu – șefa Departamentului de filologie rusă și slave de la Universitatea București; moderator: Peter Sragher, Președintele Filialei de Traduceri Literare București a USR.
Despre cum a fost tradus teatrul rusesc în limba engleză, care au fost capcanele traducerii, care reușitele, despre toate acestea, dar și aprecieri asupra valorii creațiilor din dramaturgia rusă, va vorbi Anna Șulgat. Antoaneta Olteanu va puncta o serie de realizări aparte în traducerea operelor unor mari dramaturgi ruși în limba română, dar și dificultăți în domeniul traducerii literare, care n-au fost surmontate de către unii tălmăcitori. Peter Sragher va pune în discuție chestiunea dramatizărilor unor romane rusești: sunt acestea pe măsura unor piese de teatru, iar adaptările unor regizori după unele romane din literatura rusă sunt pe măsura originalului. Traducere și adaptare. Thatisthequestion / В этом и естьвопрос.

Număr de vizualizări :1058


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro