Album Sabin Bălașa, lansat la Gaudeamus

nov. 22nd, 2013 | By | Category: Eveniment

Duminică, 24 noiembrie 2013, de la ora 14.00, la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus (standul Editurii Regiei Autonome „Monitorul Oficial, nr. 224, nivel 4.5., pavilionul A, Romexpo), va avea loc lansarea albumului de artă Sabin Bălașa, de Tudor Bălașa. Un eveniment  susținut de Fundația Europeană Titulescu.


Albumul conține imagini reprezentative din opera pictată și cinematografică a maestrului Sabin Bălașa, fragmente din aseriunile acestuia apărute în presa scrisă, texte olograf din notațiile personale.

Textul introductiv, scris de pictorul Tudor Bălașa, fiu și elev al artistului, își propune să ofere informații despre personalitatea artistului Sabin Bălașa, despre evenimente de viață care au avut influențe asupra conturării personalității artistice și modul în care aceasta s-a reflectat în operă, precum și comentarii menite să ofere publicului o mai directă și mai corectă înțelegere asupra operei.

Fără a-și propune să prezinte date biografice complete sau critica de specialitate, lucrarea deschide o poartă prin care publicul iubitor de artă poate cunoaște personalitatea și creația de vârf a artistului, oferind acces la date și evenimente reale din viața sa. Imaginile se înșiruie cronologic, începând cu primele schițe ale copilăriei. Concepția grafică a albumului este realizată de Tudor Bălașa.

Număr de vizualizări :1548


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro