„Matei Copil Miner”, premiat la Katowice

nov. 7th, 2013 | By | Category: Postcard

Filmul „Matei Copil Miner”, în regia lui Alexandra Gulea, a câștigat Marele Premiu la a 4-a ediție a Festivalului Internațional al Producătorilor Regio Fun Katowice (Polonia), care a avut loc în perioada 22 – 27 octombrie 2013. “Matei Copil Miner” va rula în sălile de cinema începând cu 22 noiembrie 2013, fiind distribuit de Independența Film.


Festivalul se orientează spre producții cinematografice de lung și scurt metraj finanțate cu sprijin regional. Producătorul filmului, Thomas Ciulei, a reușit să atragă 10 cofinanțatori și coproducători din trei țări- România, Germania și Franța- pentru a face posibilă producția cinematografică.

Juriul a argumentat alegerea sa cu următoarea motivație: ”Eficiența producătorului de a atrage și gestiona fonduri regionale pentru acest proiect dificil, pasiunea și curajul în a aborda un subiect complicat au fost criteriile noastre în premierea acestui film.”

Filmul tematizează pierderea inocenței copilăriei și confruntarea lui Matei, personajul principal, cu responsabilitățile și provocările adolescenței.

Număr de vizualizări :868


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro