„Lumea Sofiei” de Jostein Gaarder

nov. 4th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La editura Univers a apărut o nouă ediție a „Lumii Sofiei”, romanul-eveniment al lui Jostein Gaarder, în traducerea Anei Mihăilescu.

„O fetiţă, aflată la limita tulburătoare dintre copilărie şi adolescenţă, primeşte într‑o zi un mesaj de la un necunoscut, conţinând o singură frază: Cine eşti tu? Este începutul unei serii de scrisori care conţin un adevărat curs de filosofie, începând cu presocraticii şi ajungând până la Freud, Darwin, Heidegger sau Sartre, şi totodată începutul aventurii Sofiei, care devine aventura cititorului însuşi. Suntem oare, ca şi Sofia, personaje într‑o carte sub ochii unui cititor care este şi el personaj într‑o carte? Suntem oare, prinşi în jocul textualist al unei repetiţii infinite?” – editorii

Jostein Gaarder s‑a născut în Oslo în anul 1952 într‑o familie de profesori. A urmat cursurile de teologie, filosofie şi limbi scandinave la Universitatea din Oslo.

Din 1981 a predat timp de zece ani filozofie şi istoria religiilor. În acelaşi timp a început să scrie şi a publicat cărţi de specialitate, apoi a debutat cu volumul Diagnosticul şi alte nuvele (1986).

În 1991 a apărut Lumea Sofiei, cu subtitlul „romanul istoriei filosofiei“, care a devenit peste noapte un bestseller internaţional. Tradusă în 53 de limbi, această carte a atins recordul de vânzări pe plan mondial în 1995, fiind vândută în peste 30 milioane de exemplare, şi s‑a bucurat de un succes extraordinar în fiecare ţară unde a fost publicată. Cartea a fost adaptată într‑un film și într‑un joc pe computer. În seria de autor Jostein Gaarder, publicată de Editura Univers, au mai apărut romanele Fata cu portocale, Misterul de Crăciun, Ca într‑o oglindă, în chip întunecat, Misterul cărților de joc și Castelul din Pirinei.

Număr de vizualizări :1717


One Comment to “„Lumea Sofiei” de Jostein Gaarder”

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro