“Zilele prozei la Cluj”, ediţia a opta

nov. 11th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 13-14 noiembrie 2013, la sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj (str. Universităţii, nr. 1), va avea loc evenimentul “Zilele prozei la Cluj”, ediţia a opta. Eveniment organizat de Filiala Cluj a USR în colaborare cu Facultatea de Litere a UBB.

Program:

Miercuri, 13 noiembrie 2013, ora 13.15

Întâlnire cu prozatoarea norvegiană Kari Brænne, în cadrul Seminarului internaţional de traduceri literare organizat de Facultatea de Litere a UBB, Departamentul de Limbi şi Literaturi Scandinave (director Sanda Tomescu Baciu). În deschidere, Margit Walsø şi Dina Roll-Hansen vor vorbi despre Rolul Asociaţiei Norwegian Literature Abroad (NORLA) în promovarea literaturii norvegiene în străinătate. Kari Brænne va citi un fragment din cartea sa Under de dype skyggene av løvtunge trær (L’ombre maudite). Din varianta în franceză va citi Roxana Dreve (Programul se desfăşoară în limba norvegiană şi în limba română).

Joi, 14 noiembrie 2013, începând cu ora 12

● Două noi debuturi în Biblioteca tânărului scriitor (numerele 23 şi 24):

Otilia CHINDRIŞ, Lumea operei lui Eugen Ionescu / Eugène Ionesco

Carmen Georgeta ARDELEAN, Hortensia Papadat-Bengescu, „marea europeană” a literaturii române. Pledoarii

Lectura-concurs Prozatori în direct

Tema ediţiei: Descrierea

Prozatorii (Diana Adamek, Horia Bădescu, Mariana Bojan, Hanna Bota, Codrina Bran, Ruxandra Cesereanu, Doina Cetea, Iulian Dămăcuş, Tatiana Dragomir, Vasile Gogea, Mariana Gorczyca, Vera Ieremiaş, Alexandru Jurcan, Gabriela Leoveanu, Radu Mareş, Alexandru Vlad) vor citi un fragment de descriere (1000 de semne/o jumătate de pagină). Textele printate se vor constitui într-un portofoliu pus la îndemâna colegilor plasticieni. Lucrările acestora (desene, acuarele, picturi, fotografii artistice) vor fi expuse, dimpreună cu textele inspiratoare, la Galeriile Scriptorium, în decembrie, la Reuniunea de toamnă-iarnă. Ele vor deveni premii pentru prozatori, dar şi pentru seniorii sărbătoriţi la Reuniune.

Lansări de carte: Ştefan Borbély, Cornel Cotuţiu, Mariana Gorczyca, Irina Petraş etc.

Moderator: Irina Petraş

Număr de vizualizări :798


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro