Proiectul “Balul Tinerilor Artiști”

oct. 31st, 2013 | By | Category: Postcard
În perioada 1 octombrie – 14 noiembrie 2013 se desfăşoară proiectul “Balul Tinerilor Artiști” de promovare a artei contemporane și a tinerilor artiști plastici sibieni. Evenimentul a fost demarat de Asociația Sibiu 100%. Acesta este conceput ca o platformă culturală care permite artiștilor implicați să interacționeze între ei, să relaționeze cu tinerele generații de artiști, cu publicul lor și, în faza finală, cu mediul de afaceri din Sibiu.

Prima etapă, deja încheiată, constă în realizarea unei platforme online prin intermediul căreia publicul poate cunoaște tinerii artiști sibieni. În a doua etapă se asigură un spațiu de rezidență artiștilor pentru a le oferi ocazia să relaționeze și să găsească împreună soluții pentru dezvoltarea comunității artistice locale. În cea de-a treia etapa a proiectului, prin intermediul unor ateliere experimentale, publicul direct interesat are prilejul să interacționeze cu artiștii, să învețe de la ei și din experiențele lor creative. În a patra etapă expoziția este deschisă spre vizitare și, în fine, etapa finală, un bal, cu scopul de a facilita întâlnirea dintre artiști și oamenii de afaceri sibieni.

“Experience the New” ateliere experimentale pentru elevi și studenți

Acţiunea urmăreşte susţinerea comunității tinerilor artişti şi promovarea tuturor formelor de expresie vizuală. De aceea, la atelierele experimentale “Experience the new” vor participa elevi ai Liceului de Artă din Sibiu și studenți ai facultății de Litere și Arte din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu. Ei vor avea ocazia să împărtășească din reușitele lor și mai ales din greutățile întâmpinate în desfășurarea activității.  Atelierele se desfășoară în perioada 30 – 31 octombrie, intervalul orar 15:00 – 19:00, la Centrul Cultural Habitus din Piața Mică (subsolul Bisericii Catolice)

13 artiști expun la Habitus

13 artiști sibieni vor expune în perioada 1 – 14 noiembrie 2013, la Centrul Cultural Habitus din Piața Mică. Expoziția va fi deschisă zilnic în intervalul 10:00 – 18:00, prilej cu care publicul va avea ocazia să-i cunoască pe protagoniștii proiectului: Chris Balthes, Claudiu Cândea, Lavinia Crețu, Ștefan Radu Crețu, Irlo, Tara von Neudorf, Dan Raul Pintea, Ioana Popa, Albert Tiberiu Sofian, Dragoș Solomon, Florin B. Tomescu, Casandra Vidrighin, Mihai Zgondoiu.

Balul Tinerilor Artiști este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Mai multe detalii despre proiect pe http://contemporanart.ro/

Număr de vizualizări :1357


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro