Expoziţia “Claude Simon”, la Timişoara

oct. 7th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 10 – 31 octombrie 2013, la Institutul Francez Timişoara (Bd. C.D. Loga nr. 46) va avea loc expoziţia “Claude Simon”, cu ocazia centenarului naşterii sale. Vernisajul va avea loc joi, 10 cotombrie 2013, ora 18:00, însoţit de o lectură din opera autorului, cu participarea elevilor de la Liceul Jean Louis Calderon.

“Laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1985, Claude Simon rămâne unul dintre principalii reprezentanţi ai modernităţii literare franceze. Cu ocazia centenarului naşterii sale, Institutul francez retrasează viaţa autorului lucrării „Géorgiques”, confruntând extrase literare din operele sale cu cele ale marilor pictori ai secolului XX. O ocazie unică de a descoperi sau de a redescoperi acest scriitor discret care a produs o operă de o calitate indiscutabilă.” (organizatorii)

Număr de vizualizări :1151


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro