Expoziție de pictură și sculptură

oct. 29th, 2013 | By | Category: Eveniment
Luni, 28 octombrie 2013, la Centrul Militar Național a avut loc vernisajul unei frumoase expoziții de arte plastice, ai cărei autori aparțin Studioului de Arte Plastice al Armatei. Prezentarea expozanților a fost făcută cu distincție și pricepere de către artistul plastic Valentin Tănase, care a remarcat talentul și diversitatea creațiilor celor aflați în centrul atenției publicului, apoi l-a invitat pe g-ral Grigore Buciu să rostească un frumos cuvânt de salut și de apreciere  față de acest valoros studio artistic.

Fără să nedreptățim  nici un expozant, am remarcat, cu subiectivitatea oricărui iubitor de artă, următoarele tablouri: Fermă veche de Albin Stănescu, Toamnă de Cătălin Gâdei, Flori de grădină de Ion Țolaș, Peisaj la Câmpina de George Grigorescu, Coline de Valentin Macarie, Grădina de pe deal de Marcel Chițac, Nava școală Mircea în marș,  portretele regilor României Carol I, Carol al II-lea și Mihai I de Valentin Tănase, care  a realizat și sculpturi monumentale  reprezentându-i pe Alexandru Ioan Cuza și pe  regele Ferdinand I.
Această manifestare aduce în atenția publicului figuri ale conducătorilor remarcați în lupta pentru independență și unitate națională, precum și tablouri cu specific românesc din Munții Apuseni, din alte regiuni ale țării (marea, muntele, râurile, orașele ), pânzele sugerând atât afecțiunea autorilor pentru natura autohtonă, cât și talentul și efortul de a oferi imagini sintetice, plăcute ochiului și spiritului. Nu lipsesc tablouri ale unor peisaje de pe alte meridiane, ilustrative pentru modul cum artiștii români  percep universul naturii de oriunde.
Bucurându-se de o călduroasă primire de către cei prezenți, expoziția este deschisă în continuare și poate fi vizitată, oferind spiritului satisfacții deosebite.

Corneliu Vasile

Număr de vizualizări :1013


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro