Clubul Dramaturgilor – debut de stagiune reuşit la ICR

oct. 1st, 2013 | By | Category: Eveniment

“Luni, 30 septembrie 2013, s-a deschis stagiunea spectacolelor-lectură cu piese românești inedite a Clubului Dramaturgilor, organizat de Filiala București – Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor din România. Debutul noii stagiuni, a șaptea de când ființează Clubul, a avut loc în Sala Mare a Institutului Cultural Român, în virtutea relațiilor statornice de colaborare între  ICR și USR și a fost organizat impecabil de instituția gazdă și de comitetul filialei USR.

În ciuda vremii nefavorabile, peste 50 de spectatori, oameni de teatru, scriitori dar și public iubitor de literatură și teatru, au aplaudat cu entuziasm noua piesă propusă de dramaturgul Dinu Grigorescu și interpretată cu har de actori binecunoscuți: Julieta Strîmbeanu, Adriana Trandafir, Dan Condurache, Alexandru Bindea, Doina Ghițescu, într-o regie foarte inspirată, cu surprinzătoare efecte sonore, semnată Vasile Manta.

La discuțiile care au urmat, moderate de Horia Gârbea, președintele filialei, au luat cuvântul dramaturgi, actori și scenografi dar și spectatori aflați în premieră la o ședință a Clubului. Opiniile au fost nunațate, diverse iar judecata de valoare finală a fost net în favoarea dramaturgului.

Următoarea ședință a Clubului va avea loc pe 28 octombrie 2013, și piesa propusă va aparține probabil Luciei Verona.” (organizatorii)

Număr de vizualizări :656


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro