”Voyeur”, premieră la Teatrul de Artă Bucureşti

oct. 11th, 2013 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă, 12 octombrie 2013, începând cu ora 20.15, are loc premiera piesei ”Voyeur”, o producție a Teatrului de Artă București, în regia lui Claudiu Istodor, cu Tudor Aron Istodor şi Alexandra Ioniţă în rolurile principale.

”Voyeur”, după romanul ”Păpuşarul” al lui Gardner McKay, este povestea unui psihopat a cărui plăcere bolnavă este aceea de a tortura femeile, într-un joc al minţii care forţează graniţele moralităţii. Dialogul şi jocul scenic al personajelor, susţinute de un decor realist, asigurat de Iulian Baltăţescu, induc publicului o stare aparte, de o extraordinară încărcătură emoţională, şi crează publicului împresia că asistă la o luptă nedreaptă, în care raportul inegal de forţe măreşte tensiunea şi furia spectatorilor.

Autorul afirma: „piesa aceasta este despre abilitatea noastră vastă de a ne manipula unii pe ceilalţi, despre darul nostru minunat de a minţi şi despre capacitatea noastră de a crede în orice adevăr, în forma în care ni se potriveşte…. Este despre compromis, despre dorinţa noastră de a ajunge în pat cu călăul, despre nelegiuirea noastră morală, pierderea instinctelor şi credinţelor noastre. Este despre capacitatea noastră de a asimila oroarea, faptul că o crimă este o crima doar dacă ni se întâmplă nouă; nimic altceva nu ne mânie”.

Număr de vizualizări :1200


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro