“Dragul meu turnător” de Gabriel Liiceanu

oct. 17th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas, în colecţia “Seria Gabriel Liiceanu”, a apărut volumul “Dragul meu turnător”de Gabriel Liiceanu. „În 2006 am aflat din dosarele Securităţii că mă chema «Lungeanu». Era numele meu de «obiectiv», de urmărit. Am descoperit atunci romanul vieţii mele scris de Securitate. După gustul maiorului Ion Pătrulescu. Şi după cel al turnătorului «Cristian».” (Gabriel Liiceanu)

„Mie mi se pare că nimeni dintre cei care s-au întâlnit cu imaginea lor pusă pe masa de disecţie a Securităţii n-ar trebui să tacă. Fiecare bucăţică din această experienţă satanică, oricât de măruntă ar fi ea, ar trebui adusă în conştiinţa celorlalţi, împreună cu cei care, pierzându-şi calitatea de «seamăn», au făcut-o cu putinţă.“ (Gabriel Liiceanu)

“Tot ce pot spune e că am scris paginile care urmează fără patimă şi fără ranchiună, din simpla nevoie de a înţelege geneza şi fiziologia unei ticăloşii istorice. Dar poate, mai ales, din dorinţa de a ţine trează uimirea în faţa miracolului răului care însoţeşte natura umană.” (Gabriel Liiceanu)

Volumul va fi lansat în curând la Bucureşti şi Braşov:

Bucuresti
♦ Marţi, 29 octombrie, ora 19, Librăria Humanitas de la Cişmigiu
♦ Joi, 31 octombrie, ora 19, Librăria Humanitas de la Cişmigiu dialog cu
Horia-Roman Patapievici
♦ Sâmbătă, 23 noiembrie, Târgul internaţional de carte „Gaudeamus”

Braşov
♦ Sâmbătă, 2 noiembrie, ora 18, Librăria Humanitas Braşov

Număr de vizualizări :1158


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro