Volumele “Un taur în vitrină” de Liviu Antonesei şi “(R)umori” de Răzvan Constantinescu, lansate la Bucureşti

sept. 13th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 16 septembrie 2013, ora 19:00, la Ceainăria Rendez-Vous (Str. Edgar Quinet 8-10, Bucureşti), va avea loc lansarea volumelor “Un taur în vitrină” de Liviu Antonesei şi “(R)umori” de Răzvan Constantinescu, Editura Adenium. Invitaţi: Dinu Adam şi Viorel Ilişoi.

“Un taur în vitrină” de Liviu Antonesei

La haine de la poésie, ura faţă de poezie, va rămîne o constantă a scrisului său. Precizez: ura faţă de poezia rigidă, izolată în narcisism autoreferenţial. Poezia care îşi clonează formula, autopastişîndu-se la nesfîrşit. Poezia răspunsurilor orgolioase şi definitive. Această «ură» va alimenta, în schimb, o poezie mobilă, mereu în căutarea consistenţei sale (…), interogativă, agitată de dubii. Ca să reiau analogia, muşchetarul tînăr s-a preschimbat într-un cavaler al Mesei Rotunde. Parsifal în căutarea Graalului.” (Ovidiu Nimigean)

“(R)umori” de Răzvan Constantinescu

”Răzvan este una dintre vocile care lipsesc în spaţiul public, fapt care dă impresia falsă că avem numai imbecili. Nu, ţara asta este încărcată de inteligenţă, iar Răzvan este un caz concludent. Este unul dintre cei care m-au făcut să nu părăsesc facebook-ul, în orice caz. Aici s-a retras în catacombe o lume extrem de rafinată, care îmi produce accese dese de bucurie.” (Iulian Capsali)

”Logica exprimării, coerenţa argumentaţiei şi bunul simţ în discurs sunt ca o limbă străină: trebuie să le exersezi continuu, în caz contrar se vor pierde prin cotloanele neuronilor. Înainte de a fi un jurnal, (R)umori – o reunire de comentarii şi idei ale doctorului Răzvan Constantinescu – este un manual care predă la nivel avansat toate cele trei noţiuni de mai sus.” (Doru Roman)

Număr de vizualizări :1297


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro