Începe anul universitar 2013-2014 al Universității Naționale de Artă din București

sept. 22nd, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 25 septembrie 2013, ora 12.00, la Rectoratul UNARTE (str. General Budișteanu nr. 19, etajul I, Bucureşti), va avea loc o conferință de presă prilejuită de începerea anului universitar 2013-2014, an de o importanță aparte pentru prestigioasa instituție. Invitaţi: Cătălin Bălescu (Rectorul UNARTE), Eugen Gustea (Prorector), Dinu Dumbravician (Directorul Deptamentului de Design), Cosmin Paulescu (Decanul Facultății de Arte Decorative și Design), Marina Theodorescu (Departamentul de Design). „Ne aflăm, probail, într-unul dintre cele mai emoționante momente din existența comunității academice artistice ale școlii de Belle Arte din București.” Cătălin Bălescu (Rectorul UNARTE)

Înființată în 1864, cea mai mare instituție de învățământ superior artistic din România se pregătește de celebrarea a 150 de ani de la fondarea sa. De-a lungul acestor 150 de ani, profesorii și studenții prestigioasei școli de arte frumoase, nume precum Theodor Aman, Gheorghe Tattarescu, George Oprescu, Ion Andreescu, Ștefan Luchian, Constantin Brâncuși, Victor Brauner sau Paul Neagu, au contribuit la integarea artei românești în circuitul internațional.

La întâlnirea cu presa, prof.univ.dr. Cătălin Bălescu, Rectorul UNARTE București, va prezenta calendarul evenimentelor din anul aniversar, care cuprinde proiecte extrem de generoase și reprezentative pentru arta românească a ultimului secol și jumătate, văzută atât din perspectivă națională, cât și internațională. De la expoziții retrospective, dedicate tuturor domeniilor artistice, la expoziții ale tinerilor absolvenți, până la cataloage aniversare și simpozioane dedicate învățământului de artă românesc. Printre partenerii Universității Naționale de Artă se numără Academia Română, dar și prestigioase instituții de profil din străinătate, precum universitățile de artă din Istanbul, Salonic, Sofia, Skopje, Belgrad sau Zagreb.

Site-ul oficial al Universității Naționale de Artă din București: http://www.unarte.org

Număr de vizualizări :1275


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro