Întâlnire cu Doina Ruşti la Sibiu

sept. 18th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 20 septembrie 2013, ora 17.00, în Sala de festivităţi a Colegiului „Octavian Goga” din Sibiu, Doina Ruşti va participa la o întâlnire cu elevii unde va discuta pe tema „Zogru – un spirit nou în imaginarul literar”, pornind de la noua ediţie a romanului cu acelaşi nume, în curs de apariţie la Editura Polirom, în colecţia „Top 10+”. Moderatori: prof. Andra Tischer şi prof. dr. Lidia Carmen Pircă.

Romanul “Zogru”, publicat în colecţia „Ego. Proză”, a Editurii Polirom,  cu o prefaţă de Ioan Groşan, a apărut la sfârşitul anului 2010 în limba italiană la editura Bonnano Editore, în traducerea lui Roberto Merlo. Romanul a obţinut Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, 2006 şi a mai fost tradus în 2009 la editura bulgară Balkani.

„Zogru este un roman care se citeşte repede, cu plăcere şi lasă în urmă gustul complicat al meditaţiei. Este o carte frumoasă, bine scrisă, care aduce în actualitate lectura voluptoasă, grija faţă de poveste şi o memorabilă invenţie stilistică.” (Ioan Groşan)

Număr de vizualizări :1058


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro