Concurs Naţional de Creaţie Literară „Fotografiați de Bresson”

sept. 4th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Revista CATCHY organizează concursul literar de proză scurtă şi intensă „Fotografiaţi de Bresson“, inspirat de protagoniştii anonimi ai unei fotografii celebre– „România. Într-un tren. 1975“. Înscrierile lucrărilor de proză în concurs de fac până la data de 28 septembrie 2013. ”Demersul, mai degrabă romantic, îşi propune să încurajeze reconstituirile ficţionale şi, în acelaşi timp, să contribuie într-un mod inedit la aflarea identităţii celor doi tineri surprinşi, în urmă cu 38 de ani, de către Henri Cartier-Bresson, în timp ce dormeau îmbrăţişaţi într-un tren comunist. Sperăm că, citind poveştile scrise de alţii despre ei, protagoniştii fotografiei îşi vor dezvălui identitatea şi adevărata poveste.” (organizatorii)


Regulamentul şi desfăşurarea concursului

1. În competiţie se poate înscrie, fără taxă şi fără limită de vârstă peste 18 ani, orice prozator de limbă română care, până la data lansării concursului, adică 1 septembrie 2013, a publicat minimum o povestire (în reviste, pe bloguri) şi maximum un volum individual.

2. Participanţii sunt invitaţi să trimită o povestire (ficţiune) având maximum 5.000 de caractere (cu tot cu spaţii), editată în word, cu caracter Times New Roman, corp 12, la un rând şi jumătate, cu diacritice. Textul trebuie să cuprindă povestea (imaginată) a celor doi tineri din fotografie. Juriul va fi interesat de valoarea literară a textului, iar nu de exactitatea informaţiei.

3. Juriul concursului este format din Dan C. Mihăilescu, Daniel Cristea-Enache şi DoinaRuşti.
4. Înscrierea se va face doar prin e-mail, la adresa office@catchy.ro. E-mailul va avea ca subiect titlul povestirii și doar două fișiere atașate (două documente word). Primul va conține povestirea nesemnată şi va fi denumit cu titlul acesteia. Al doilea fișier, denumit „date personale autor”, va conține nume, adresă (dacă este diferită de cea din cartea de identitate), telefon, copiea cărţii de identitate, precum și linkul/fotocopia paginii din publicația print în care apare publicată o creație anterioară în proză sau, după caz, numele volumului.

5. data limită pentru înscrierea la concurs: 28 septembrie, ora 24:00.

6. În urma jurizării, vor fi selectaţi 30 de finalişti, cu intenţia de a realiza o antologie. Cartea ar putea fi tipărită şi în Franţa, ca omagiu adus lui Henri Cartier-Bresson. De asemenea, textile vor fi publicate şi în revista CATCHY.

7. textile înscrise în concurs nu pot fi publicate de către autori pe bloguri, reviste online sau print până la anunțarea rezultatelor.

8. Cele 30 de povestiri finalist rămân la dispoziția și în proprietatea organizatorului concursului timp de doi ani.
9. Juriul își rezervă dreptul de a respinge de la jurizare textele cu conținut plagiat.

10. Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate. Dezbaterea din timpul jurizării nu va fi consemnată în scris.

11. Rezultaltele concursului, locul şi data premierii vor fi publicate pe site-ul revistei www.catchy.ro şi în presă până pe data de 10 octombrie 2013.

Concursul Naţional de Creaţie Literară „Fotografiaţi de Bresson” va avea un partener care va răsplăti cea mai bună lucrare cu un premiu însemnat, a cărui valoare o vom comunica până pe 10 septembrie.

Număr de vizualizări :1466


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro