„Namaste” de Sega

sept. 19th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 17 septembrie 2013, a avut loc întâlnirea cu publicul a autorului romanului „Namaste”, cu cele două volume despre spiritualitatea indiană și nepaleză, Sega, în cadrul programului de evenimente „Dacă e marți, scriitorii îți citesc”.

După ce  autorul a citit un interesant fragment din unul dintre volume, au urmat discuții cu publicul prezent, axate pe caracteristicile spiritualității orientale, budiste, hinduiste, dar și creștine, știut fiind că acesta a călătorit la Muntele Athos, apoi în țările menționate, unde a stat aproape un an (2008-2009). O idee  agreată  de autor este a eliberării spiritului prin renunțarea la bunurile materiale, urmărirea fericirii individului, având modelele unor eroi sau personaje  devenite celebre, de-a lungul timpului.Cititorii au solicitat amănunte despre locurile traiectului geografic și spiritual, despre formarea ideii de a merge în India, cercetată anterior de marii scriitori români Mihai Eminescu și Mircea Eliade.

Merită a fi menționată sinceritatea cu care Sega a răspuns celor mai diverse și, uneori, subtile întrebări, oferindu-le participanților spectacolul unui dialog fără ascunzișuri, din care au rezultat: aderența la ideile filozofice orientale, precum existența și vindecarea suferinței omului, intenția de a continua călătoriile în India și temerea privind succesul sau insuccesul unui viitor volum.

Presărate cu numeroase toponime și expresii  indiene, cărțile lui Sega, autor român născut la Brașov, cu studii superioare  de matematică și experiență în copywriting și publicitate, au trezit interesul unor cititori și cititoare, cei mai mulți tineri, dar și cu experiență culturală, astfel că seara petrecută în librărie în compania acestui autor a fost o deplină reușită.

Corneliu Vasile

Număr de vizualizări :1453


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro