«Familia Tót», de Örkény István, în regia lui Bocsárdi László

sept. 23rd, 2013 | By | Category: Postcard

Vineri, 27 septembrie 2013, ora 18:00, Teatrul Național Marin Sorescu deschide stagiunea 2013-2014 cu un spectacol de excepție: «Familia Tót», de Örkény István, în regia lui Bocsárdi László. Următorul spectacol va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, la aceeași oră. Din distribuție fac parte actori valoroși ai Naționalului craiovean: Sorin Leoveanu, Valer Dellakeza, Mirela Cioabă, Nicolae Poghirc, Valentin Mihali, Iulia Colan, Gabriela Baciu, Eugen Titu, Cătălin Băicuș, precum și copilul Flavius Glăvan. Traducerea și asistența de regie: Crista Bilciu. Scenografia este semnată de Bartha Jószef, costumele BajkóBlanka-Aliz, montaj-foto, Csiki Csaba. Proiecții video, Florin Chirea.

De numele lui Bocsárdi László se leagă cel mai recent succes al Naționalului craiovean. În anul 2012, a pus în scenă spectacolul „Caligula”, de Albert Camus, cu o distribuție remarcabilă. Spectacolul, aclamat de public și de critica de specialitate, a fost distins cu Premiul UNITER la categoria cel mai bun regizor, iar interpretul rolului principal, Sorin Leoveanu, a primit Premiul pentru cel mai bun actor. Însă Bocsárdi László are o colaborare de durată cu instituția craioveană: primul său spectacol montat aici a fost „Năzdrăvanul Occidentului”, de J.M. Synge, în stagiunea 2000-2001, iar cel de-al doilea, „Avarul”, de Moliére, a avut premiera în stagiunea 2004-2005.

Număr de vizualizări :1921


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro