Valery Oișteanu, happening la Tramvaiul 26

aug. 29th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 30 august, de la ora 20.00, la Tramvaiul 26 (str. Cercului nr 6), va avea loc happening-ul „Privilegii în purgatoriu”, cu Valery Oişteanu (voce) si Mihai Iordache (saxofon). Poetul şi performerul Valery Oişteanu, stabilit în Statele Unite din 1972, dedică întâlnirea de la Tramvaiul 26 Centenarului ”Gherasim Luca”.


„Moartea e voiajul limpede al unui “vampir pasiv”
Care face tumbe în spaţiul erotic
Ne-am întâlnit la colţul destinului american
Şi ne-am împletit braţele ca lianele albastre,
Pe viaţă şi pe moarte şi pe veci.” ( Poeme din Exil, Valery Oişteanu, 2000)

Valery Oişteanu a debutat în România (Proteze, Editura Litera1970) și ulterior a plecat la New York. Asumându-şi DADA şi suprarealismul ca linii directoare ale poeziei sale, Valery Oişteanu este cunoscut şi pentru influenţele din practica Zen integrate în prezentările „jazzoetry”-ei sale. Anul acesta a primit două premii pentru activitățile lui în avant-garda New-York-eză. Vineri, poemele sale interacţionează cu muzica saxofonistului Mihai Iordache, cu care colaborează de câțiva ani când revine la București.

Număr de vizualizări :1333


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro