Spectacolul de teatru “Noi 4”, la Green Hours

aug. 9th, 2013 | By | Category: Postcard

Miercuri, 21 august 2013, ora 21:00, la Green Hours (Calea Victoriei 120, Bucureşti), va avea loc spectacolul de teatru “Noi 4”, producție a Teatrului Nu e o Clădire și a Teatrului LUNI de la Green Hours. Creator textual: Lia Bugnar. Regia este semnată de Dorina Chiriac, iar ilustrația muzicală îi aparține artistei Ada Milea. Cu actorii: Maria Obretin, Ilinca Manolache și Marius Manole.

Într-un interviu acordat Monicăi Andronescu pentru Evenimentul Zilei, actrița și dramaturgul Lia Bugnar a spus: „N-ar trebui ca „Pescăruşul” şi „Noi 4” să se numească ambele piese de teatru. Fără niciun fel de falsă modestie. Cred că oamenii nu mai au pregătirea să vadă un spectacol de Cehov, să zicem. Astfel de dramaturgi sunt mult prea tari pentru cât de mult ni s-a diluat nouă sângele. Şi atunci, vine Lia Bugnar cu povestioare după chipul şi asemănarea lor… Noi, cei care facem azi nişte lucruri şi mai reuşim să sensibilizăm publicul – vorbesc despre mine acum –, nici n-ar trebui să purtăm acelaşi nume.”

“Piesa este o comedie. Genul acela de comedie telenovelistică. Ai senzația încă de la început că telenovela a coborât de pe micile ecrane, pe scenă. Plânsete, suspine, crize, adevărate drame, o poveste clasică de adulter, o prietenie superficială, comic de limbaj, un dialog cu publicul absolut delicios și interpretări pe măsură.

Actrițele își condimentează replicile pe care trebuie să le spună, rolurile pe care le joacă, cu mici intervenții șoptite doar pentru public – neauzite însă de colegele de scenă – în care critică fie jocul celorlalte, fie bugetul piesei.

Aparent facila, piesa se dovedește pe final de o mare profunzime și te cam pune un pic pe gânduri.

Noi 4. Este doar un triunghi amoros plus una sau e o lectie de viață? (Georgiana Ene, http://georgianae.wordpress.com/category/teatru/)

Număr de vizualizări :1333


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro