Scurtmetrajul ”Ovo”, la ediția a V-a a maratonului de film experimental european ”REX”

aug. 21st, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 septembrie 2013, la Stockholm, se va desfășura ediția a cincea a maratonului de scurtmetraj experimental european ”REX”. Scurtmetrajul românesc ”Ovo”, regizat de Eva Pervolovici (producție 2013, 12′), este înscris în eveniment. Realizat în 2013, scurtmetrajul a fost deja prezentat în România la începutul anului, în cadrul festivalului NEXT, și s-a aflat în competiția Festivalului Internațional de Scurtmetraj Clermont-Ferrand.


REX – Recent Experimental Short Films este organizat de EUNIC Stockholm, rețeaua europeană a institutelor naționale de cultură, începând cu anul 2009. Această a cincea ediţie a maratonului, programată pentru 5 septembrie, este organizată în colaborare cu cinematograful Sture din Stockholm și Festivalul Internaţional de Film de Scurtmetraj de la Uppsala şi reunește un număr record de țări participante (vor fi proiectate filme din Austria, Cehia, Croația, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România și Slovacia).
Selecția scurtmetrajelor incluse în maraton a fost realizată de Niclas Gillberg, președintele Festivalului de Film de Scurtmetraj de la Uppsala, cu care EUNIC Stockholm colaborează pentru cel de-al doilea an.

Experimentale fie prin tehnicile folosite, fie prin tipul de discurs cinematografic, filmele incluse în maraton sunt la prima difuzare în Suedia, fiind anterior proiectate şi premiate în festivaluri importante.

Stabilită la Paris, tânăra regizoare româncă Eva Pervolovici are la activ numeroase scurtmetraje experimentale, toate prezentate în festivaluri internaționale de renume. În 2012 aceasta a finalizat filmul său de debut în lungmetraj, Marussia, prezentat la Festivalul de Film de la Berlin în 2013, iar în prezent are în lucru cel de-al doilea său lungmetraj și un documentar.

Mai multe detalii aici.

Număr de vizualizări :959


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro