Scriitorii Nicolae Coande și Peter Sragher, invitați la ”4. Festival Internațional de poezie Depărtările Dunării”, Austria

aug. 19th, 2013 | By | Category: Proiecte

Poeții Nicolae Coande și Peter Sragher participă la ”4. hofleiner donauweiten poesiefestival/4. Festival Internațional de poezie Depărtările Dunării”, eveniment care va avea loc în perioada 24-25 august 2013, la Höflein an der Donau, lângă Viena. Scriitorii au fost invitați de către poetul Peter Waugh, directorul festivalului și președintele ”Labyrinth – Asociația Poeților de limbă engleză din Viena”.

Asociația împlinește 20 de ani de activitate pe care inițial a desfășurat-o doar în limba engleză, apoi și în germană, spaniolă, arabă, etc. Alături de poeții români mai participă: Katarzyna Bazarnik, Marian Bednarek și Zenon Fajfer (Polonia), Anton Kodlin (Germania), Anna Lombardo (Italia) și Milan Richter (Slovacia). Dintre poeții austrieci îi amintim pe: Bernhard Widder, Dieter Berdel, Christine Huber și Hanane Aad.

În cadrul festivalului se va vernisa și o expoziție de poezie vizuală a scriitorilor Bednarek, Berdel, Fajfer-Bazarnik, Katt, Kodlin, Waugh șiZeitstein. Muzica nu putea lipsi: Walter Baco, Michael Fischer, Sandro Miori, Sainkho Namtchylak și Mike Scharf.

Evenimentul este susținut de Ministerul Învățământului, Culturii și Artei dinAustria, de Asociația scriitorilor GAV, Kultur Niderösterreich, etc.

Număr de vizualizări :1204


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro