Scriitoarea A.G. Billig spune, pe scenă, o „Poveste de vară”

aug. 20th, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 22 august 2013, după ora 19.00, la Funky Lounge Herăstrău din București (Intrarea Pescăruș), va avea loc evenimentul ”Poveste de vară”, cu A.G. Billig. Scriitoarea își va prezenta textul exact ca un actor, iar happeningul va îmbina muzica live cu proiecțiile video, dansul și monologul.

„Ideea de a urca pe scenă și de a-mi prezenta textul ca un actor a încolțit atunci când am văzut-o pe Stefanie Preissner intrepretându-și propriul text, „Solpadeine is my boyfriend”, în cadrul festivalului „Scrie despre tine”. M-am gândit că situația în care se găsește industria editorială din România – tendința editurilor mari de a merge la sigur, publicând doar autori consacrați, numărul mic de cititori, lipsa unui public pentru serile clasice de lectură, atât de populare în Vest, poate fi transformată într-un avantaj. Așa am creat actoautorul, scriitorul care nu se sfiește să fie sincer până la capăt, interacționează cu publicul în mod direct, exprimându-și emoțiile și trăirile din textul scris, printr-un joc scenic. Fără a mai vorbi de faptul că fiecare astfel de happening îi dă ocazia autorului să recreeze textul de fiecare dată când îl pune în scenă”, spune A.G. Billig.

Happeningul „Poveste de vară” este și rezultatul intenției autoarei de a reuni artiști din diverse zone artistice și a crea evenimente de tip happening care să îi inspire pe spectatori să fie autentici și să își urmeze visele.

„Nu cred în arta de dragul artei. Cred că arta – indiferent de forma pe care o îmbracă, are misiunea de a inspira oamenii să găsească frumosul din ei înșiși și să îl valorifice, să își urmeze visele, să fie autentici. Asta nu înseamnă că toate cântecele trebuie scrise în gamă majoră sau ca poveștile trebuie să aibă happy-end. Doar ca sufletul artistului care creează opera să poată vedea frumusețea lăuntrică a fiecărei ființe vii. Este ceva ce poate transpare la un moment dat într-o frază, un detaliu al unei picturi sau al unei fotografii, tăietura unei haine, înșiruirea de note dintr-o piesă muzicală. Actul creativ este dăruire, nu acțiune egoistă. Cred că românii au nevoie de modele, de povești reale, dar pozitive. Aș face un post de televiziune doar cu știri de bine, care să îi facă să fie mândri de apartenența la acest popor.”

Accesul la eveniment este liber.

Versiunea în limba română a cărții de debut a scriitoarei A.G. Billig, „4 Uși și Alte Povestiri” a apărut în luna iulie la editura Data Group din Timișoara. Special pentru acest eveniment, autoarea a început să ia lecții de actorie.

Nu este prima dată când A.G. Billig se reinventează și se abate de la cărările bătătorite. Autoarea a fost jurnalist, DJ la radio, prezentator și realizator de emisiuni TV, redactor șef la reviste glossy, Specialist PR, iar la sfârșitul anului 2012 a devenit prima scriitoare din România care și-a făcut debutul literar la nivel internațional, cu eBook-ul de proză scurtă „Four Doors and Other Stories”, publicat de editura britanică MP Publishing.

Un eveniment susținut și prezentat de REDD’S – Creator de gust.
Parteneri media: TABU, B24FUN
Parteneri: FIVE’S, TangoTangent- Școala de dans argentinian

Număr de vizualizări :3585


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro