Poeţi gălăţeni la Festivalul de C’Arte Danubius

aug. 17th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 16 august, a treia zi a Festivalului a adus în faţa publicului tulcean poezia gălăţeană. Art Cafe la Scena – Casa Avramide şi poetul Dan Mircea Cipariu au fost gazda întâlnirii cu invitaţii Centrului Cultural Dunărea de Jos, Sergiu Dumitrescu (director) şi Florina Zaharia (redactor-şef) care şi-au prezentat proiectele editoriale: Colecţia cArtesenţe, Revista Dunărea de Jos şi „Galaţi, oraşul scrie, oraşul citeşte” – cărţi poştale.

Recitalurile poetice au fost susţinute de Simona Toma, autoarea cartesenţei nr.11 intitulată „Inorogul de călimară” şi de către poeta Angela Ribinciuc, semnatara cartesenţei „Sahare şi fântâni”, nr. 5 în colecţie.

„Colecţia cArtesenţe promovează poezia gălăţeană şi a ajuns în prezent la numărul 14. Sunt editate şase volume pe an la secţiunea Poezie şi patru volume la secţiunea Proză. Vocile poetice de la Dunăre se regăsesc acum şi în câteva volume-bijuterie în format de 2 cm / 3cm care stârnesc nu numai curiozitatea dar şi pofta pentru poezie” a declarat Florina Zaharia, coordonatoarea proiectului.

Număr de vizualizări :1577


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro