Expoziție și lansare de album Maria Constantinescu

aug. 18th, 2013 | By | Category: Eveniment

Marți, 27 august 2013, de la ora 18.00, la Galeria Simeza din București, va avea loc vernisajul expoziției și lansarea albumului Maria Constantin. Albumul a apărut la editura bucureșteană Ars Docendi. Expoziția va fi deschisă în perioada 27 august – 9 septembrie 2013. Organizatori: Uniunea Artiștilor Plastici din România și Fundația HAR.


Maria Constantin s-a născut în București în 1926. De-a lungul vieții a fost privită de mulți ca unul dintre cei mai talentați artiști, remarcându-se prin picturile sale în acuarelă și ilustrațiile de carte. A fost studenta lui M.H. Maxy, artist major al avangardei românești, și al binecunoscutului Alexandru Ciucurencu.
Lucrările sale sunt prezente în muzee de artă din România și în colecții private din România, Grecia, Bulgaria, Germania, Franța, Italia, Statele Unite ale Americii, Israel și Australia.
A ilustrat 40 de cărți, majoritatea fiind volume pentru copii.
Maria Constantin a murit în 2012, la București.

Număr de vizualizări :1445


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro