Volumul “Maşina timpului” de H.G.Wells, dezbătut la Clubul de lectură Nemira

iul. 31st, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 26 august 2013, ora 19.00, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona (Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a Clubului de lectură Nemira. Se va discuta despre volumul “Maşina timpului” de H.G.Wells, Editura Nemira.

Maşina timpului”, cea mai cunoscută lucrare a autorului, a fost publicată în anul 1895 şi  invită cititorii la o discuţie despre călătoria în timp. Subiectul călătoriei în timp mai fusese abordat înainte, însă Wells a fost primul   care a reuşit să îmbine rigurozitatea științei cu imaginația, manipulând   o serie de idei și teorii preluate de la profesorul său, Thomas Henry   Huxley, profesor de biologie în Londra şi susţinător al teoriilor lui   Darwin despre evoluţie.

De ce trebuie citită această carte? Pentru că Wells este cel   care a creat termenul de “maşina timpului”, termen utilizat astăzi în numeroase contexte. Pentru că, deşi editorii au motivat că “nu este   suficient de interesant pentru cititorul general și nici suficient de   aprofundat pentru cititorul științific”, astăzi, volumul lui Wells este  un punct de referinţă pentru literatura SF, dar şi pentru ştiinţă.  Pentru că cititorii au şansa de a ajunge în anul 802701 alături de  Călătorul în timp, într-o lume a eloilor şi a morlocilor, în care  mişcarea de rotaţie a Pământului încetineşte, Soarele se micşorează, iar vietăţile îngheaţă. Pentru că,astfel, cititorii vor putea cunoaşte  unul dintre primele exemple literare de “Pământ muribund.” (organizatorii)

Cei care vor să participe în Clubul de Lectură Nemira se pot înscrie accesând următorul link.

Număr de vizualizări :1377


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro