Revista ARTA nr. 8-9: focus “sculptura azi”

iul. 23rd, 2013 | By | Category: Eveniment

De curând, s-a lansat numărul 8-9 al revistei de arte vizuale ARTA, editată de Uniunea Artiştilor Plastici din România, număr dedicat sculpturii. Redactor-şef al revistei: Magda Cârneci.

„Cum se văd pe sine sculptorii și cum mai e percepută sculptura pe scena culturală românească de azi ? Deși atinsă și ea, precum alte genuri artistice, de bulversările estetice din ultimii peste 20 de ani, sculptura pare ușor ieșită din atenția publică, dacă nu e vorba de monumente de un gust discutabil comandate de puterea politică. Legată de condiția ei materială constrângătoare dar și de o relație aparent ”atemporală” cu spațiul, sculptura pare să fi dezvoltat un raport mai complicat, mai tensionat, cu modernismul și postmodernismul. Și totuși, după anii 1965-1989, care au dat nume importante ale genului la noi, sculptura românească a cunoscut o transformare constantă și o evoluție expandată pînă în prezent, cu nume noi și formule provocatoare, despre care vrea să dea seama, succint – prin prezentări panoramice și eseuri, prin anchete de artă, cronici de expoziție și de carte semnate de aprox.30 de colaboratori – acest număr dublu din ARTA.” (revista ARTA)

Mai multe informaţii la pagina web: http://www.revistaarta.ro/

Număr de vizualizări :2024


One Comment to “Revista ARTA nr. 8-9: focus “sculptura azi””

  1. livia spune:

    FELICITĂRI!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro