Radu Mihăileanu, distins cu Premiul Vento d’Europa la Festivalul de Film de la Ventotene

iul. 26th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 25 iulie – 2 august 2013, în Italia se desfăşoară Festivalul de Film de la Ventotene, organizat cu sprijinul MIBAC – Ministero per i Beni e le Attività Culturali. Festivalul de Film de la Ventotene aduce din nou în prim-plan cinematografia internațională, o atenţie deosebită îndreptându-se către filmele de autor. Evenimentul cuprinde o gamă largă de subiecte, evitând, în mod deliberat, axarea pe o singură temă, în scopul de a face cunoscuţi autori, actori şi lucrări diferite. Premiul Vento d’Europa 2013 îi va fi acordat anul acesta lui Radu Mihăileanu, regizor, producător și scenarist român naturalizat francez, care a realizat filme precum: Train de vie/Trenul vieţii (1998), Va, vis et deviens/Trăieste! (2005), Le concert/Concertul (2009).


Anul 2013 aduce şi o noutate importantă. Premiul Vento d’Europa va fi acordat, pentru prima dată, unui artist care, prin lucrările sale, a promovat ideea unei culturi europene. Un omagiu trebuie adus lui Ernesto Rossi şi Altiero Spinelli, cei care, în urmă cu şaptezeci de ani, au scris „Manifesto di Ventotene”, dorind să sublinieze ideea că cinematografia este o artă care face întotdeauna posibilă construirea de poveşti înţelese de toţi.
Accademia di Romania este partener al evenimentului.

Număr de vizualizări :1344


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro