Gili Mocanu expune ”The Double” la Lisabona

iul. 8th, 2013 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 13 iulie 2013, de la ora 19.00, la Galeria das Salgadeiras din Lisabona, va fi vernisată expoziţia „The Double” a pictorului român Gili Mocanu, ce va putea fi vizitată până în data de 14 septembrie 2013. Acest eveniment artistic face parte din colaborarea galeriilor H’Art (România) şi das Salgadeiras (Portugalia) cu Institutul Cultural Român de la Lisabona, din care a ieșit un duel/ duet artistic: fotograful Cláudio Garrudo (Portugalia) expune la Bucureşti, pictorul Gili Mocanu (România) la Lisabona. Astfel, la galeria bucureşteană H’Art, poate fi vizitată, până joi, 18 iulie 2013, expoziția „Borderline and the Self” de Cláudio Garrudo.


Gili Mocanu este unul dintre cei mai cunoscuți pictori români contemporani. Selecţia galeriei bucureştene H’art şi a galeriei das Salgadeiras pentru expoziţia din Lisabona se centrează pe latura geometrică a creaţiei pictorului. Luând în considerare spaţiul expoziţional al galeriei lisaboneze, desfăşurat pe două etaje, concepţia expoziţiei este o prezentare în oglindă ale operelor care sunt „dublate”, de aici titlul în engleză al expoziţiei „The Double”.

Număr de vizualizări :1185


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro