Adrian Ghenie, vânzare record la Sotheby’s Londra

iul. 1st, 2013 | By | Category: Eveniment

Artistul român Adrian Ghenie a înregistrat, la Licitația de Artă Contemporană organizată de Sotheby’s Londra la sfârșitul săptămânii trecute, un nou record: 218.500 de lire sterline (256.000 de euro), pentru lucrarea ”The King”, un portret al lui Elvis Presley. Prețul de adjudecare a fost de peste două ori mai mare decât valoarea maximă estimată de experți. Recordul anterior al lui Adrian Ghenie pe piața de artă a fost înregistrat în februarie 2013, 140.000 de euro pentru lucrarea ”Dr. Mengele 2”.

Potrivit clasamentului realizat de Art+Auction în iunie 2012, Ghenie se află printre cei mai căutați 50 de artiști contemporani pe piața internațională de profil. Tablourile sale se găsesc în colecții de referință ale lumii: SMAK Ghent, SFMOMA, UCLA’s Hammer Museum și L.A. MOCA, iar arta sa este preferata magnatului francez François Pinault.

Număr de vizualizări :1378


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro