„Dreaming Apecar”, un scurtmetraj de Dario Leone

iul. 9th, 2013 | By | Category: Eveniment

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia a sprijinit  în cursul anului 2013 realizarea scurt-metrajului Dreaming Apecar”, în regia lui Dario Leone, cu actorii Lorenza Indovina şi Mircea Andreescu. Până joi, 11 iulie 2013, scurtmetrajul “Dreaming Apecar” va putea fi vizionat on-line la pagina: http://www.lastampa.it/2013/06/21/multimedia/cronaca/il-trailer-del-film-dreaming-apecar-onBd8Hw3QCguRk0B1TPCaI/pagina.html

„Dreaming Apecar” a fost prezentat în cadrul mai multor festivaluri de excepţie: „Arcipelago” de la Bari, Italia (16-23 martie);  Festivalul de la Cannes 2013, Short Film Corner; Cecchi Point din Torino; Festivalul CINESTESIA din Legnano – unde a obţinut Menţiunea specială; AS FILM FESTIVAL 2013 din Roma – de asemenea, câştigător al Menţiunii speciale a juriului; Festivalul cinemAvvenire, Roma(15 iunie 2013).

Scurtmetrajul este o „comedie socială” care descrie schimbările societăţii din Italia zilelor noastre, o Italie afectată de criza economică şi problemele de integrare a emigranţilor – fapt inimaginabil până acum pentru italieni. Acţiunea  filmului este plasată la Torino, unde există o comunitate românească este foarte numeroasă. Filmul subliniază raportul dintre românii şi italienii din nordul Italiei din punct de vedere uman şi social, şi este o parodie reuşit pusă în scenă de personajele principale (prin inversarea rolurilor care revin de regulă românilor şi italienilor în societatea italiană):  o italiancă rămâne fără loc de muncă şi devine angajata unui bătrân român, care nu vorbeşte limba italiană.

Scurtmetrajul (cu o durată de 15 min.) este co-produs în proporţie de 10% de Casa de filme Elefant Films România şi realizat cu sprijinul C.E.R.T.O – Consorţiul Antreprenorilor în Construcţii Români din Torino, Cooperativa Socială Ass.i.s.te din Torino, Institutul Român de Cultură de la Veneţia şi beneficiază de patronajul Consulatului Român din Torino şi a Primăriei oraşului Torino.

Număr de vizualizări :1152


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro