„1001 metri de poveste românească“, un labirint de 600 metri pătraţi în Muzeul Astra

iul. 30th, 2013 | By | Category: Postcard

În perioada 3 – 22 august 2013, la Muzeul Astra în aer liber din Dumbrava Sibiului, va putea fi vizitată o expoziţie dedicată folclorului românesc. Labirintul “1001 metri de poveste românească” este un proiect al Asociaţiei Culturale ”Du-ne”, în colaborare cu ”18+ festival”, realizat cu sprijunul ”Millenia Advisory”.


Distribuit pe o suprafaţă de aproape 600 de metri pătraţi, având un traseu de exact 1001 metri, această instalaţie artistică masivă este rezultatul colaborării a mai bine de 40 de tineri artişti români și peste 50 de voluntari.

”Folosindu-se de diferite instalaţii ingenioase, labirintul este gândit ca un spaţiu viu şi provocator, gândit astfel încât să stimuleze toate simţurile. Este o experienţă vizuală, auditivă, tactilă, olfactivă, gustativă şi totodată mentală!

Construit ca o instalaţie interactivă, labirintul va însoţi paşii curioşilor care-i vor călca pragul, aidoma unei Şeherezade autentice, de-a lungul celor 1001 metri, cu motive, texturi, culori, sunete, ilustraţii, obiecte, texte tematice, descântece şi legende adunate din toate colţurile ţării. O instalaţie uriaşă care, pe lângă faptul că va fi un spaţiu senzorial excepţional, va reflecta frumuseţea tradiţiei, labirintul popular autentic.” (organizatorii)
Expus pentru prima dată în Cluj-Napoca în cadrul festivalului “18+” în luna mai, unde a fost vizitat de peste 2000 de persone care l-au explorat, labirintul de poveste românească pleaca acum mai departe intr-o caravană naţională, în care urmează să poposească în mai multe oraşe ale ţării în perioada august-octombrie 2013.
Video prezentare: http://www.youtube.com/watch?v=l4Dz6fqxiT0&feature=youtu.be
Video making of 1: http://www.youtube.com/watch?v=4tOaaolSwVY&feature=youtu.be
Video making of 2: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=soZlF63dT9c&NR=1

Număr de vizualizări :1171


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro