”The Wall”, proiectat la ”Amnezia Mondays”

iul. 26th, 2013 | By | Category: Eveniment

Luni, 29 iulie 2013, de la ora 19.00, la Amnezia Cafe Bar din București (str. Sfinții Apostoli nr. 21), va avea loc proiecția filmului ”The Wall”, după albumul omonim al trupei Pink Floyd. Evenimentul face parte din proiectul ”Amnezia Mondays”, inițiat de scriitorul Paul Mihalache și organizat în colaborare cu Amnezia Café.

”Uneori e mai potrivit să vorbeşti despre literatură prin intermediul anatomiei şi despre film într-o crîşmă.
Ca în teologia apofatică, e mai uşor să spunem ce nu e Amnezia Mondays, decît să încercăm o abordare pozitivă: Căile lui sunt necercetate şi nepătrunse. E infinit şi incomprehensibil, n-are legătură cu cenaclurile sau şezătorile literare. Trăieşte în lumină neapropiată, prin cafenele, cărţi şi în mintea cîtorva oameni. Nici videotecă nu-i.
Dar se va simţi măgulit dacă mai mulţi vor vorbi la mese sau prin cîrciumile apărute ca nişte iepuri în faţă despre Ion Mureşan, Radu Vancu, Van Der Graaf Generator, Radu Niţescu, Easy Rider, The Deer Hunter sau Costică Acosmei.
La urma urmelor, Amnezia Mondays e un hedonist.” (Paul Mihalache)

Filmul ”The Wall” a fost lansat pe 6 august 1982, la 3 ani după apariția albumului, este regizat de Alan Parker, după concepția și scenariul lui Roger Waters.

Număr de vizualizări :1164


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro