”Living the dream”, expoziție de fotografie la Muzeul Național al Țăranului Român

iul. 2nd, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 4 iulie 2013, de la ora 17.00, la Muzeul Țăranului Român, în sala Acvariu, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie ”Living the dream”. O dată cu expoziția se lansează și albumul care însoțește proiectul. Expoziția, realizată în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la București, va putea fi vizitată până pe 14 iulie 2013.


Primele fotografii au fost realizate în ianuarie 2011, iar perioada de documentare s-a încheiat în august 2012. Living the Dream este proiectul de dizertație pentru Ohio University, al fotografului documentar, Alexandra Mihale.

”Living the dream” este un proiect fotografic documentar despre cea mai veche comunitate de români din Statele Unite. Proiectul portretizează viața și cultura românească din zona metropolitană a orașului Cleveland.

În Cleveland s-a construit prima biserică ortodoxă din America în 1904 și tot aici a fost publicat și primul ziar românesc America, iar în fiecare vară are loc Festivalul Românesc.

Cel mai recent recensământ arată că aproximativ 20.000 de români locuiesc în zona metropolitană a orașului Cleveland. Însă în ultimii 15 ani comunitatea a început să se micșoreze, noii veniți preferând să se stabilească în alte orașe precum Chicago și New York.

Primii imigranți români s-au stabilit aici la sfârșitul secolului XIX. Majoritatea proveneau din Transilvania și veniseră să muncească în fabricile de oțel. Atunci, ca și acum, românii au descoperit în America o alternativă la restricțiile sociale, politice și economice din România.

.

Număr de vizualizări :1035


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro