”Agenția de Turism ReTURo”, la Club Electroputere București

iul. 9th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 12 iulie 2013, de la ora 19.00, la Club Electroputere București (Biserica Enei nr.16), va avea loc vernisajul expoziției ”Agenția de Turism ReTURo”, un proiect artistic și curatorial de Aurelia Mihai. Artiști invitați: Gudrun Boisseau, Coate Goale, Dörte Eißfeld + Theo Janßen, Vlad Nancă. Expoziția poate fi vizitată în perioada 12 iulie – 30 august 2013.


”Prin modificarea spațiului expozițional relaționat la o agenție de turism, se pun în scenă o serie de exponate artistice care amintesc de marketingul turistic. Aurelia Mihai și inviații ei în această expoziție: Gudrun Boisseau, Coate Goale, Vlad Nancă, Dörte Eißfeld și Theo Janßen expun fotografii, texte, jurnale de călătorii, înregistrări de vacanță din România anilor 70, standuri de cărți poștale, lucrări video tematice și întâmplări de călătorie transmise prin viu grai care extind și îmbogățesc oferta turistică.
Agenția de Turism Returo este de asemeni un spațiu interactiv, în care personalul din sala de expoziție are un rol performativ. Așadar, Returo nu vinde, ci propune forme de călătorie personale și inedite. Turul e virtual, subiectiv și istoric în același timp și tine de curajul fiecărui vizitator să călătorească și să relaționeze.
Agenția de Turism Returo este parte a proiectului Turul României în 7 Zile inițiat și produs de Club Electroputere în 2012.” (organizatorii)

Aurelia Mihai s-a născut în București. Ea este artist, realizator de film și profesor la Universitatea de Artă din Braunschweig, Germania.
Lucrările video ale Aureliei Mihai au primit numeroase premii și burse, printre care: bursa E STAR, Alfred din New York, bursa Villa Aurora din Los Angeles (2001), bursa EMARE Hull Time Based Arts, Marea Britanie (2004), bursa Academiei Germane Villa Massimo (2007) la Roma și bursa IASPIS, în Stockholm(2010). În 2002 a obținut premiul Spiridon-Never-DuMont, iar în 2005 premiul Euregio, din Germania și Olanda.
A expus în diferite muzee, printre care: Kunsthalle Mainz, Martin Gropius Bau din Berlin, Hamburger Kunsthalle, Muzeul de Artă Chelsea din New York, Muzeul de Artă Cheekwood din Nashville, Centrul Georges Pompidou din Paris, Muzeul Cobra din Amstelveen, MNAC etc.

Partener Club Electroputere București: Uniunea Artiștilor Plastici

Număr de vizualizări :1538


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro