“(R)umori” de Răzvan Constantinescu

iul. 8th, 2013 | By | Category: Eveniment

Marţi, 9 iulie 2013, ora 18.30, la Librarium Palas (Iaşi), va avea loc lansarea volumului “(R)umori” de Răzvan Constantinescu, Editura Adenium. Cartea va fi prezentată de scriitorul Liviu Antonesei.

„Nu veţi găsi în această carte numai politică şi sistem sanitar, ci veţi găsi şi muzică, şi literatură, şi foarte mult umor” , a spus Răzvan Constantinescu.

“Volumul (R)umori este rezultatul selecţiilor comentariilor doctorului Răzvan Constantinescu pe Facebook din ultimii trei ani, luări de poziţii, articole şi interviuri, grupate de o prietenă şi prefaţate de Liviu Antonesei.

“Titlul primului capitol, GastroPolitice, mi se pare inspirit, inclusiv pentru că politica poate ”să-ţi cadă greu la stomac”!, dar doctorul ne arată că există şi remedii… Iarăşi, mi se pare interesant că volumul începe cu micile intervenţii din cyberspaţiu, unele cvasi-aforistice, altele stampe groteşti sau delicate, pentru a continua textele mai lungi şi mai grele – (R)umori -, ca şi cum medicul ar fi dorit să-şi pregătească pacientul, pardon, cititorul, pentru o operaţie mai dificilă. Şi peste tot, indiferent de lungimea textelor, eleganta precizie stilistică şi umorul.” (Liviu Antonesei)

”Răzvan este una dintre vocile care lipsesc în spaţiul public, fapt care dă impresia falsă că avem numai imbecili. Nu, ţara asta este încărcată de inteligenţă, iar Răzvan este un caz concludent. Este unul dintre cei care m-au făcut să nu părăsesc facebook-ul, în orice caz. Aici s-a retras în catacombe o lume extrem de rafinată, care îmi produce accese dese de bucurie.” (Iulian Capsali)

”Logica exprimării, coerenţa argumentaţiei şi bunul simţ în discurs sunt ca o limbă străină: trebuie să le exersezi continuu, în caz contrar se vor pierde prin cotloanele neuronilor. Înainte de a fi un jurnal, (R)umori – o reunire de comentarii şi idei ale doctorului Răzvan Constantinescu – este un manual care predă la nivel avansat toate cele trei noţiuni de mai sus.” (Doru Roman)

Număr de vizualizări :1378


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro