FILB participă la prima ediție a Swimathon București

iun. 21st, 2013 | By | Category: Eveniment

Festivalul Internațional de Literatură București (FILB), un proiect independent, inițiat în 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stănescu și Vasile Ernu, participă la prima ediție a Swimathon București, o inițiativă a Fundației Comunitare București și a Asociației pentru Relaţii Comunitare, destinată strângerii de fonduri.

FILB participă la Swimathon alături de alte 19 organizații, precum Mai Mult Verde, Fundația Principesa Margareta a României,  Asociația „Învingem Autismul”, Salvați Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publică, Fundația PACT, Habitat for Humanity România, Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare, Asociația Christophori International, Pot și Eu.Ro , Asociația „Bună dimineața, București”, Fundația Comunitară București,  Fundația Inocenți, Asociația pentru naștere naturală și alăptare, Fundația Regina Maria, Motivation România și ALIAT.

Cel care va înota pentru FILB, pe data de 6 iulie 2013, la Bazinul sportiv olimpic Lia Manoliu, este chiar unul dintre cei 3 fondatori ai Festivalului: scriitorul și eseistul Vasile Ernu, născut în URSS, autor de referinţă, multipremiat şi tradus în peste 10 ţări.

În lipsa unor sponsori, organizatorii FILB își propun ca, prin participarea lui Vasile Ernu la Swimathon București, să reușească să strîngă fondurile necesare desfășurării celei de a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură de la București.

Cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti va avea loc în perioada 4-6 decembrie 2013, la Clubul Ţăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român, iar primii invitați care au confirmat prezenţa sunt Kei Miller, poet şi prozator jamaican stabilit în Marea Britanie, profesor de creative writing la Universitatea din Glasgow, precum și prozatoarele Sarah Dunant (Marea Britanie), ale cărei cărei au fost traduse în limba română la Humanitas Fiction, și Zeruya Shalev (Israel), cu un volum tradus la Humanitas Fiction și 3 romane la Polirom.

„Pentru cauza unui festival atât de important precum e FILB, sunt gata să trec Marea Neagră înot. Doar să mă țină corpul… Însă cred că aici pasiunea contează, aceasta este singurul motiv pentru care, de șase ani, ne încăpățânăm să organizăm Festivalul”, a declarat Vasile Ernu.

Donațiile pentru FILB 6 se pot face online, prin intermediul platformei Swimathon, sau la fața locului, în ziua evenimentului.

Număr de vizualizări :1231


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro