Dr Mike Phillips conferenţiază pe tema “Cum dezvoltăm narațiuni pentru copii și tineri pe teme din viața contemporană” la Iaşi

iun. 16th, 2013 | By | Category: Eveniment

Luni, 17 iunie 2013, ora 10:30, la Palatul Copiilor (Iași, Bulevardul Carol I, Nr.2), va avea loc conferinţa “Cum dezvoltăm narațiuni pentru copii și tineri pe teme din viața contemporană”, în cadrul Festivalului Internaţional al educaţiei, Iaşi. Invitat: Dr Mike Phillips. Evenimentul este găzduit de scriitorul Liviu Antonesei, Președintele Festivalului de Carte și Autori pentru Copii și Adolescenți.


“În mod tradițional, scrierile pentru copii și tineri au fost dominate de relatarea de mituri și legende. În ultima vreme, specialiștii din domeniul educației au încercat să introducă în cadrul ficțiunii pentru copii istoria mai recentă și dezbateri despre societate. Însă acest lucru are consecințe și asupra modului în care povestirea ia formă. Care sunt firele narative cele mai potrivite pentru poveștile contemporane destinate tinerilor și cum le putem descoperi?” (organizatorii)

Dr Mike Phillips OBE este un autor britanic, cunoscut în special pentru romanele sale:Blood Rights (Dreptul sângelui, 1989), carte adaptată de BBC pentru televiziune, The Late Candidate (Ultimul candidat, 1990), volum care a câștigat premiul Silver Dagger (Pumnalul de argint), decernat de Asociația Britanică a Scriitorilor de Romane Polițiste,Point of Darkness (La limita întunericului, 1994), An Image to Die For (O imagine pentru care merită să mori, 1995), The Dancing Face (Fața care dansează, 1998), A Shadow of Myself (O umbră a mea, 2000), The Name You Once Gave Me (Numele pe care mi l-ai dat cândva, 2006). Mike Phillips este și co-autorul volumelor de non-ficțiuneWindrush: The Irresistible Rise of Multi-Racial Britain (Vaporul Windrush: Irezistibila ascensiune a Britaniei multi-rasiale, 1998), care acompaniază un serial BBC, și Rimaru – Butcher of Bucharest (Rîmaru – măcelarul Bucureștiului, 2012). Este, de asemenea, autor de eseistică (London Crossings: A Biography of Black Britain – Intersectări în Londra: O biografie a Britaniei de culoare, 2001), de librete de operă și scenarii de film.

Mike Phillips a primit Premiul Arts Foundation în 1996 pentru contribuția sa în domeniul literaturii polițiste. De asemenea, a primit distincția Ordinul Imperiului Britanic (OBE) în 2006 pentru activitatea sa în domeniul mass-media. Este Membru Societar de Onoare al Colegiului Goldsmiths din Londra, a primit titlul de Doctor din partea Universității Middlesex și este Membru Societar al Societății Regale pentru Literatură. A fost membru al consiliului director al organizației caritabile National Heritage Memorial Fund (Fondul memorial pentru patrimoniul național), curator în cadrul galeriilor de artă Tate Britain, lector universitar în domeniul media la Universitatea Westminster, jurnalist de radio în cadrul BBC, precum și consilier artistic pentru diferite organizații europene. Mike este director al Profusion International Creative Consultancy (www.profusion.org.uk) și editorul unei serii de literatură polițistă din Europa de Est pentru Editura Profusion.

Număr de vizualizări :2112


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro