Cristi Lavin citește din ”Crimă în doi”, la Bookfest

iun. 1st, 2013 | By | Category: Postcard

Duminică, 2 iunie 2013, de la ora 16.30, la Scena C 4 din cadrul Târgului Internațional de Carte Bookfest, ediția a VI-a, scriitorul Cristi Lavin va susține o lectură publică din romanul pe care îl pregătește, ”Crimă în doi”. Cristi Lavin a publicat roman, poezie, eseu, teatru, scenariu de film, romanul său anterior, ”Vikingul roz”, fiind inițial publicat în limba franceză. La șase luni după apariția în această formă, ”Vikingul roz” a apărut, în 2012, la editura Tracus Arte, în limba română, fiind lansat la Târgul de carte Gaudeamus – Carte de învățătură, ediția 2012.


”Unde să stai la taifas, dacă nu pe Internet, cu un ceai cald și o lămâie, sperând să întlnești un interlocutor interesant, la fel cum naufragiații speră să vadă un vapor. Cred că Dumnezeu ne caută cu Google și nu ne găsește, căci e imposibil să-mi imaginez că, dacă ar fi ceva de găsit, n-aș fi găsit eu înaintea Lui.
Aș vrea să vă invit în turnul meu de fildeș, dar stau cocoțat în vârful acestuia, iar liftul s-a stricat. De fapt, locuiesc la parterul unei vile în centru și aș putea avea în fiecare zi casa plină de prieteni, căci cu această filozofie am pornit la drum. Dar distanța psihologică dintre mine și ceilalți m-a făcut să înțeleg că apropierea fizică nu e decât un camuflaj al înstrăinării. Nu trebuie să fii existențialist, ca să înțelegi că ai fost păcălit!
Singurul remediu pe care l-am găsit a fost să scriu. Sper să nu fie doar un „placebo”! Deși, la o adică, m-ar bucura să fie și atât!?” Cristi Lavin

Număr de vizualizări :1253


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro