Concursul Naţional „Poezie de puşcărie”, ediţia a V-a

iun. 19th, 2013 | By | Category: Eveniment

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Asociaţia EURO CULTURART şi Societatea Română de Radiodifuziune, a organizat miercuri, 19 iunie 2013, festivitatea de premiere a Concursului Naţional „Poezie de puşcărie”, ediţia a V-a.

În acest an manifestarea s-a desfăşurat pe 2 secţiuni: poezie şi scenarii de teatru şi a avut ca scop încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul creaţiei literare şi artistice, dar şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu partenerii implicaţi în derularea proiectului.

Astfel, la secţiunea poezie au participat 299 de persoane din 33 de unităţi penitenciare, care s-au înscris cu 607 poezii, iar la secţiunea scenarii au participat 15 persoane, din 9 unităţi penitenciare, cu 15  creaţii. Lucrările au fost evaluate de către un juriu de specialitate alcătuit din: Dan Mircea Cipariu – preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, Andra Rotaru – poet şi Laurenţiu Calomfirescu – Societatea Română de Radiodifuziune. Astfel, la secţiunea poezie, au fost premiate 29 de persoane, iar la secţiunea scenarii de teatru s-au acordat 3 premii.

La festivitatea de premiere au participat 10 persoane private de libertate din penitenciarele: Bârcea Mare, Bucureşti Rahova, Vaslui, Botoşani, Gherla – Secţia exterioară Cluj Napoca, Târgşor, Craiova şi Penitenciar Spital Bucureşti Jilava. Programul evenimentului a cuprins momente poetice, susţinute de câştigători, dar şi artistice, susţinute de formaţia instrumental-vocală Dinamic Group, a Penitenciarului Bucureşti Rahova.

Premiile oferite de către Societatea Română de Radiodifuziune au fost acordate în prezenţa colaboratorilor.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor consideră că modul în care a reuşit să dezvolte colaborarea devenită de tradiţie, cu cele trei instituţii partenere, reprezintă un model de bună practică şi o invitaţie adresată societăţii civile în procesul de facilitare a reinserţiei sociale a persoanelor care au săvârşit infracţiuni.

Număr de vizualizări :1746


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro